Pomozite nam u odabiru lokacije za Zelenu učionicu

August 26, 2021

Grupa mladih, okupljena oko Outhide festivala, u narednih 6 meseci realizovaće projekat „Zelena učionica“, uz podršku Trag fondacije, a u okviru programa Aktivne zajednice.

Cilj ovog projekta je da se napravi i postavi prva otvorena učionica u prirodi u Park-šumi Kraljevica, čija će primarna namena biti da okupi mlade ljude u cilju edukacije i promocije zdravih stilova života. Zelena učionica će biti opremljena neophodnom opremem za održavanje nastave u prirodi što će biti od ogromnog značaja za naše najmlađe sugrađane.

Pored primarne namene ovaj objekat će predstavljati idealno mesto za boravak i okupljanje u prirodi svih sugrađana, koji će ujedno biti i zaklon od svih vremenskih nepogoda za sve posetioce Park šume Kraljevica.

Takođe, ideja nam je da u samu realizaciju projekta uključimo i građane i građanke grada Zaječara, te da zajedno sa nama odluče o potencijalnoj lokaciji na kojoj će učionica biti postavljena. Outhide tim vam predstavlja tri potencijalne lokacije na prostoru Park-šume Kraljevica

  1. Zelena površina iznad rukometnog terena ( 43.894135, 22.274921 )
  2. Zelena površina kod Eurokluba ( 43.895781, 22.274313 )
  3. Zelena površina kod bazena ( 43.894805, 22.275475 )

Trag fondacija već 21 godinu sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 679 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u više od 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica.